Τι είναι το Maths Finder ...


Καλώς ήρθατε στον ιστοχώρο της πρώτης Ελληνικής μηχανής αναζήτησης στα Μαθηματικά !

Το Maths Finder είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας μου να βοηθήσω όλους όσοι έχουν λόγους να αναζητούν πληροφορίες για τα μαθηματικά μέσω διαδικτύου. Είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία που δεν παρεχόταν μέχρι σήμερα αν και η αναγκαιότητα της είναι προφανής.

Το Maths Finder είναι μια εξειδικευμένη μηχανή προσαρμοσμένης αναζήτησης στον μαθηματικό ιστό, ένα ευρετήριο Μαθηματικών, η αν θέλετε ένας διευρυμένος θεματικός κατάλογος μαθηματικών συνδέσμων, που περιέχει πληροφορίες σχετικές με τα μαθηματικά, από το Δημοτικό σχολείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, περιέχει βιβλιογραφία, θέματα, ασκήσεις ,διαγωνίσματα, online μαθήματα για κάθε τάξη ξεχωριστά τόσο στη Στοιχειώδη όσο και στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς επίσης και πληροφορίες για τα μαθηματικά της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες επίσης σχετικά με φορείς της εκπαίδευσης που αφορούν τα μαθηματικά, όπως είναι τα Μαθηματικά τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και χρήσιμες διευθύνσεις φορέων του ΥΠ.ΕΠ.Θ που σχετίζονται με τη μαθηματική εκπαίδευση.

Στο θεματικό μας κατάλογο ο αναζητητής θα μπορεί να βρίσκει θέματα εξετάσεων μαθηματικών διαγωνισμών και Ολυμπιάδων όπως επίσης και θέματα διαγωνισμών Α.Σ.Ε.Π. στα μαθηματικά.

Στις σελίδες του Maths Finder μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες που αφορούν Μαθηματικό λογισμικό καθώς επίσης και συνδέσμους που θα τον οδηγήσουν σε μια χαρούμενη απασχόληση,όπως είναι τα διασκεδαστικά Μαθηματικά και τα παιχνίδια με τους αριθμούς!

Τέλος, για όποιον περιηγητή του διαδικτύου θελήσει να αναζητήσει πληροφορίες για την ιστορία των μαθηματικών, η μηχανή αναζήτησης που δημιουργήσαμε θα τον φέρει μπροστά σε αυτά που ψάχνει, εύκολα και γρήγορα ...!

Για την ιστορία, το mathsfinder.gr ανέβηκε για πρώτη φορά στον παγκόσμιο ιστό, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου του έτους 2008.

Την ιδέα για τη δημιουργία της πρώτης Ελληνικής μηχανής αναζήτησης στα Μαθηματικά, μου την έδωσε η πολύ καλή ποιότητα Ελληνικών sites μαθηματικού περιεχομένου που συναντούσα σκορπισμένα στο απέραντο χάος του διαδικτύου και σκέφτηκα ότι ήρθε η στιγμή να αποκτήσουν αυτοί οι καταπληκτικοί ιστότοποι τον δικό τους ξεχωριστό χώρο στον Ελληνικό μαθηματικό ιστό.

Οι δικές σας παρατηρήσεις που αφορούν την αποτελεσματικότητα του Maths Finder, θα μας είναι πάντα ευπρόσδεκτες και πολύτιμες, για να μπορούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, προς όφελος όλης της διαδικτυακής κοινότητας.

Εύχομαι μια καλή, ευχάριστη, μα πάνω απ' όλα χρήσιμη περιήγηση!
 

Γιάννης Μοσχονάς
Μαθηματικός - Συγγραφέας

All Rights Reserved. Copyright © www.mathsfinder.gr